HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

Egy választási "csalásról"

2010.04.14. 15:21 eMeL


’Fidesz elnöke egy nemzetközi sajtótájékoztatón úgy reagált a szavazások körüli botrányra, hogy az "a kormány tehetetlenségének a következménye"’

forrás

Így napok multán (ahogy megismerjük a morzsákat) természetesen kiderül mi is az igazság.

Ez a választási anomália (mert hát a demokrácia, --mint olyan-- szemszögéből nem igazán jelentős fennakadás volt ez), egy tipikus állatorvosi ló. Még Orbán ezen nyilatkozata is beleillik a tipikus állatorvosi ló képbe.

1./ A törvényelőkészítők (korrifeusok tán a jó név) nem készítettek elő. [hatástanulmány, működés modellezése, stb.]
2./ A törvényalkotók (szavazó képviselők) nem is tudják mire is szavaznak, csak nyomkodják a gombokat. 2a./ A kormánypártok nem gondolják át, örülnek hogy valami történik és egy újabb jogszabályt lehet kipipálni (jól mutat majd a statisztikában)
2b./ Az ellenzék nem a feladatát végzi, vagyis nem kontrolál(!) ahogy annak lennie kellene. Nem keresi a hibát a jogszabályban és nem hívja fel arra a figyelmet. Csak azért nem tiltakozik csípőből úgy általában mindegy mi ellen is, de a lényeg hogy ellene, mert kivételesen az ő általuk kívánt formába van öntve. Persze ez a kivétel „erősíti a szabályt”, mert úgysem érdemi kifogásokat szokik tenni, nem igazi kontrol.
3./ A törvény végrehajtók vagy nem is veszik észre a törvényben a hibát, vagy észreveszik (gyakrabban), de hiába jeleznek, mert a felfelé tartó kommunikációs vonalak hibásan működnek. A törvényalkotók pedig a parnasszusi magasságból úgyis hülyének nézik a hivatalnokocskát és el vannak foglalva a gondjaikkal, így nem igen foglalkoznak tovább a kérdéssel.
4./ A gond napvilágra kerülésekor a sajtó össze vissza beszél, egyetlen „oknyomozó” riportel sincs, aki utána menne a dolgoknak és kibogozná a szálakat. A politikusok nyilatkozataiból szemezgetve saját szájuk ízének megfelelő részigazságokat köpködnek a médiafogyasztók pofájába.
5./ A politikusok már a valós ok-okozati összefüggéseket is elfeledve egymást kezdik sz*rral kenegetni és a hibás törvény korrekciójára már nem marad erejük.
6./ Mi meg megpróbáljuk túlélni a teljesen inkompetens és működési zavarokkal küzdő politikai elit, államigazgatás és a sujtó (sajtó sicc) károkozásait.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr631920887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eMeL · http://emel.blog.hu/ 2010.04.14. 19:38:02

Apropó.
Kihagytam a múlhatatlan érdemeket szerzett államfő szerepét.
Ha nincs politikai kötődése vagy erkölcsi indittatása, akkor ő is nagyívben lesz*rja hogy ellássa kontrol szerepét és az apparátusa beleolvasson a törvényekbe kihirdetés előtt.
süti beállítások módosítása