HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

A bankok lelke -- átlink

2009.12.17. 23:15 eMeL



Tóta blog


"Az előtörlesztés díja pedig az így elveszített kamatot/profitot szolgálja és váltja ki."

Csak szemléletbeni kérdéseim vannak.
A (remélt) profitot miért is kelljen kifizetni? A tőke megszerzésének (amit neked kölcsönadott) a díját --természetesen-- ki kell fizetni neki. A munkaerő (és cégfenntartási) költségeit is, amibe belekerül a szerződés bontása --természetesen-- ki kell neki fizetni.
De a profitot? Azt miért is? Röghözkötés van, mint a jobbágynál? De akkor ez pont a verseny ellen hat! Ha a konkurensek jobb ajánlatot tudnak adni, akkor az én hitelezőm is csökkentse számomra a terheket, mert ha nagyon elszakad a piactól, akkor lépek tőle. Tisztességes? Vagy korrektebb egy modern rabszolgaság bevezetése és "hűségidőt" köthessenek ki a bankok, addig meg minden más területen a jobbágya leszel: csak nála köthetsz bankszámlát, az ő hitelkártyáját vagy köteles használni és ha nem az ő általa preferált (méregdrága) biztosítást választod, akkor elárverezik a házad és téged az adósok börtönébe csukatnak.

Mert tetszik-nem tetszik (erős költői túlzással persze), de ez a jelenlegi banki politika! Kartelben, az összesnél!! A jogalkotókat meg jól megvették és azok beszarnak, ha bármi megszorítást kellene megszavazni a bankok ellen. Nem is igen teszik!

Csak egy primitív példa: miért erőltethetik rá a hitelfelvevőre a bankszámlájukat? Ez nem tipikus árúkapcsolás, ami ellen jogszabály és egy egész hatóság létezik?
Miért nem sikerül (a mobilszámok hordozhatóságához hasonlóan) a bankszámlák hordozhatóságát megteremteni? Technikai akadályai lennének? Egy túróst, szakmailag az könnyedén megléphető. Nem akarják meglépni!

Na erre valók a politikusok, hogy ezeket a törvényeket (a siránkozók érdekei ellenében is) meghozzák. Ha meg nem teszik, akkor nem látják el feladatukkat... vagyis az én szavazatomra ne számítsanak!


Szólj hozzá!

Címkék: bank hitel kamat

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr451605664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása