HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

  • Sealka: Különleges alakulat, nyilván bevethetik komoly indokkal más esetekben is és nem ülnek otthon addig... (2017.08.28. 00:45) Terror?
  • eMeL: @rdos: Hát igen, ez volt erre az én javaslatom: nagyix.blog.hu/ Így utólag kiderült, nem vált be... (2012.11.13. 12:21) Lengyel igazság
  • eMeL: Máris elkészült egy kibővített, módosított szövegváltozat. Mivel nem szeretném terhelni ennek a bl... (2012.11.13. 12:15) Bürokrácia a XI. század bűvöletében
  • eMeL: Egy fiatal szőke bombázó megáll egy új Ferrarival. A szembe jövő idős bácsi megszólítja: − Hölgye... (2011.11.20. 15:11) Humor
  • rdos: ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2011/10/23/magyarorszag-tragediaja A kórismét leírja jól, az ... (2011.10.30. 13:09) Grigorij Pantyelejevics véleménye: na de mennyire igaza van!

Linkblog

A szakszervezetek kára -- átlink

2009.12.17. 11:35 eMeLtóta link

"azt akarod mondani, hogy a szakszervezet léte nehezíti azt, hogy valaki munkába álljon?"

Tulajdonképpen sok akadályt teremt ;)

Jó féléve valami kutatóintézet összehasonlította az angol és a francia munkaerő piacot.
A franciáknál az erős szakszervezetek nagyon erős munkaügyi törvényeket alkottak, amik (szerintem) "túlvédik" a dolgozókat. A kutatók szerint is!
A váságban (de piaci szárnyalásban is, csak kevésbé) a francia munkaerő piac rugalmatlanabb, mert nagyon költséges és nagyon nehéz elbocsátani a dolgozókat. Így egy cég, ha valamilyen üzleti lehetősége nyílik, nem mer belevágni, mert a felvett dolgozók anyagilag és 'mozgástérileg' tönkre tehetik a céget, ha kicsit is változnak a piaci körülmények.
Ezzel szemben az angolszászoknál tradícionálisan kevesebb a munkavállalói jog, amitől az angoloknál könnyebben felveszik az embereket (igaz, könnyebben is elbocsátják, de legalább az elbocsátott könnyen talál új munkát).
A végeredmény jobb foglalkoztatási mutatók, termelékenyebb vállalatok, nagyobb növekedés, hatékonyabb állam, cégek, intézmények és állampolgárok.

Itt majd folytatom még.... sok-sok gondolat gyült ezzel kapcsolatban már össze, csak most kevés az időm...Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr511604156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.