HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

Kik ezek a humánmókus büfészakosok?

2018.07.27. 09:47 eMeL

Ez egy rendszeresen visszatérő kérdés. Végülis a reáltudományok művelői a termelők, azok hoznak létre közvetlenül megfogható értékeket, ezek a humánizék meg csak bölcselkednek.

Régi szép idea.

De lássuk, én hogy látom.

Először is mára termelni mindenki tud. Okos és képzett reálosok olyannyira felépítették a technikát, hogy mára elektronikus kütyük nem csak nagy amcsi tiszta és rendezett, futószalaggal ellátott, sok szintű vezetőséggel irányított gyárakból jöhetnek, hanem dzsunkagyárakból is. Ahogy azt látjuk. 

És mára nem az a nagy szám, ha valaki kihoz egy új telefont. Azt el is kell adni!!

És innen belépnek a humánosok, a marketinggel és reklámmal, stb. Vagyis mégiscsak szükség lenne rájuk.

Egy másik szemszögből, ami általánosabb.

A társadalom egy hatalmas finom óraszerkezetté vált mára. Kifinomult, precíz kapcsolatok rendszre, ha élhető és fejlődőképes akar maradni. (Persze a "karbantartók" és "órásmesterek" [azaz a politika szereplói] szaralakok, így rozsdál, rohad és csak csikorogva halad az egész, ez egy más kérdés.)

Ennek a nagy építménynek, a társadalomnak a habarcsa, az összefogó ereje a humántudományok.
A reáltudományok a téglák, a kövek, amik tartják.
És ugyan lehet habarcs nélkül is nagy, monumentális épületeket alkotni, lásd a piramisokat vagy a Stonehenge-t, de ezek csak elnagyolt, primitív épületek lehetnek, nem képesek kifinomult, aprólékos formákat felvenni, különleges építészeti igényeknek megfelelni,

Társadalmi példával: egy feudális államrendet még lehet ezen "habarcs" nélkül összeállítani, de már egy jól működő, az állam szabályozását is élvező kapitalista rendszerre enélkül nem sok esélyünk lehet.

A valódi élhető, az emberiséget felvirágoztató (ami anyagi-szellemi-lelki gazdagságot és biztonságot is jelent, ezt biztosítja is minden élő polgárnak), ahhoz kellenének a bölcsészek. És az egyre bölcsebb bölcsészek.
Csak sajnos ott is irány meg aránytévesztések vannak, 
Sok a buta és felesleges, használhatatlan a kihozatalban.
No de ez is csak a mi felelősségünk, választóké, hiszen olyan politikusokat emelünk ki, akik annyira buták, sőt bunkók, hogy nem látják a különbséget az érték és a szemét vagy pótcselekvés kultura között.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr7214144941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása