HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

Menekült táborok az EU-ban

2024.07.28. 10:16 eMeL

Az azért kérdés, hogy az EU miért nem menekülttáborokban gondolkozik [***], hanem abban hogy belekeveri a menekülteket a lakosságba.

Félre ne értsd, én híve vagyok a szabályozott bevándorlásnak.

A menekülttáborokban oktatást, egészségügyet és ellátást kapnak, rendszeresen kitölthetnek bevándorlási kérelmeket is (akik nem akarnak egyszerűen kivárni és majd hazamenni, amikor lehet).
A kérelmeket az angolszász módszerrel pontozással értékelik és akik értékesek, többletet jelentenek a társadalomnak azok kapnak munkavállalási engedélyt és lehetőséget, hogy új életet alakítsanak ki, idővel akár állampolgárságot szerezzenek.

Szicíliában, görög szigeteken[*] stb. a képen látthatóhoz hasonló menekült táborok építhetők, persze europai szinvonallal (szegényes, de kulturált).... sőt maguk a menekültek építhetik a saját "városaikat" (az ebben résztvevők máris jópontot szereznek egy bevándorláshoz).

Tisztességes, korrekten megalkotott menekültellátási "útvonalak" (helyszin és adminisztráció is) kell létrehozni.... de aki meg nem tartja be, mert ő márpedig belgiumba akar menni [**], az jogszabályt sért, súlyos esetben kitoloncolható.

[*] a görögök pl. a nagy eladósodottságukban kapnának egy kis lélegzetet, ha az EU kibérel tőlük pár szigetet.

[**] ha vannak belgiumban élő rokonai, akik írásban felelősséget vállalnak érte és kötelezettséget arra hogy eltartják, ha nincs elegendő önálló keresete, akkor ezt is beleírja a bevándorlási kérelmébe, kap érte pontokat aztán majd az összesített pont dönt.

Pl. ha egy menekült orvos vagy mérnök, de akár vízvezetékszerelő a menekülttáborban finnül kezd tanulni és nyelvvizsgázik, mellette vannak finn rokonai, azért akar odamenni és szakmai tudásáról is bizonyosságot ad (pl. a tábori munkájában) akkor kap elég pontot hogy bevándoroljon, kapjon egy ideiglenes tartózkodási és munkavállalási engedélyt, ami automatikusan meghosszabbodik, ha nincsenek vele gondok és akár annyi ideig is ott élhet, hogy állampolgárságért folyamodjon.

[***] menekülttábor.... most ez a "befogadom" dolog még csak csak működik, ha döcögve is. De mi lesz ha egymilliárd klímamenekült indul meg az EU felé? Nem kellene arra készülve már most jókorán tisztességesen rendbetenni ezt a dolgot.
-- komoly határvédelem (egészen a határvédelem elől elszökők büntetéséig)
-- kifinomult érkező karantén rendszer (egészen a karantén elől elszökők büntetéséig). És ez nem csak egészségügyi karantén, de pl. terroristák vagy szimpla gazdasági bevándorlók [nekik a lakóhelyükön van lehetőség bevándorlási kérdőívet kitölteni] elsődleges kiszűrése is)
-- hosszútávú megoldás a menekülttáborokkal
-- vagy hazamegy idővel vagy bevándorló lesz.... és akkor jönnek majd mások, újak.

 

 Zaatari refugee camp - Wikipedia

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr5418455745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása