HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

Jézus halála az én olvasatomban

2023.03.19. 10:41 eMeL

Ugye a Da Vinci kód is egy témát feszeget, ami szerint délfranciaországban régi legenda, hogy ott szállt partra Jézus és terhes neje a feltámadás után, menekülve.
A koránban is szerepel Jézus, ott meg úgy szerepel, hogy feltámadt és elment délre prófétának.
Még hosszú élete volt, miért ne lett volna családja is.

Akik komolyan foglalkoznak a témával, valódi történészek, azok a bibliai történeteket általában megtalálták a valóságban, persze nem olyan mesés-varázslatos módon, ahogy a biblia nevű mesekönyvbe került, sőt, néha két-háromszáz éves időugrásokkal és ugye sokszor az egy embernek tulajdonított cselekedetek több ember cselekedeteiből gyurták össze.


Ha elfogadjuk hogy Jézus létezett (miért ne létezett volna, elég hétköznapi eset hogy az anya nem tudja megmagyarázni a félrelépését és bead valamit a férjéánek), akkoriban meg rengeteg zsidó vándorprédikátor járta az országot, mindenféle mondanivalóval.

Szóval a feltámadás is lehetséges (a kínhalál ellen kábító szert kapott, amitől halottnak hitték [nem rándult meg a lánzsaszúrástól] és korán vették le a keresztről, a barátai meg megmentették a haláltól.
Eddig hihető.... de ugye a "felszállt a mennyekbe" a mesés tulzásoktól megtisztítva jelentheti hogy csónakba szállt és elhajózott a francia partok felé vagy délnek vette az utját az arab világba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr4318075224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása