HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

"Kényelmi" díj.

2023.03.31. 14:02 eMeL

Jogi szinten kellene tiltani, hogy az olcsóbb megoldásra (nem kell fenntartani pénztárt, pénztárost, helyi pénzkezelést, nyugtaadást, számlakészítést, irodát, stb) még "kényelmi" díjat is számítsanak.
Akár jegy vagy autópályadíj, akár banki szolgáltatás.
Ezek tisztességtelen-orvul megvalósított-fogyasztót megtévesztő bujtatott áremelés csupán.

Ha könyvelésileg nem tudja bizonyítani, hogy a netes jegyértékesítés költsége magasabb mint az ügynöki jutalékok illetve a jegyértékesítő dolgozók és üzlethelyiségek díja, onnan indokolhatatlan díj, ami monopolisztikus környezetben egyszerűen extraprofit és átverés.

Valódi és komoly versenyben (ha mondjuk a szereplő nem éri el az adott piaci szegmens 10%-nál nagyobb forgalmat) nem kell ilyeneket szabályozgatni, de erősebb cégek, főként egyszereplős piacok esetén ez nem korrekt üzletmenet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr218085548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása