HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

adóelvek

2023.06.18. 20:28 eMeL

Lehet az egész jövedelem és nyereség adó dolog marhaság.
Nekem a rablólovagok gondolatmenetére hajaz: elveszem mert elvehetem, annyit hagyok meg hogy ne menj tönkre és legközelebb is erre gyere és újra elvehessem a részem.
Na jó, demokratikusabb az állam és az elvett adóért ad valamit vissza. A demokrácia fokától függően eleget-hasznosat-szükségeset vagy sem.

Lehet kiváltható lenne egy vagyonadó és erőforrás igénybevételi adóval.

A vagyon után is adózni kell (ingatlanra normálisabb országokban ez most is szokás).
Az erőforrás felhasználás meg azt jelenti, hogyha kizárólagosan igényelsz valamit (földterület, szűk erőforrás pl. belvárosi ingatlan vagy vízparti telek, de a tiszta levegő és tiszta víz vagy energia, anyagok [ki kellett bányászni, ami környezetrombolással jár], akkor sokat kell adózni utána, ha "végtelen" és mást nem korlátozó az erőforrás, pl. bitek :) vagy alacsony az erőforrás környezeti kára [megújuló energia vagy anyag, pl. fa, növény, akkor alacsony az adótartalma).

Ebből is ki lehetne kerekíteni valami értelmeset, csak sokat kellene vele foglalkozni nagyon okos embereknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr3618148948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása