HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

A hagyományos kereskedői (számla) garancia alternatívái

2023.09.17. 08:01 eMeL

Az eredeti szamla birtokában...

 Jó kis kiskapu a garancia elhárítására.

Ezen okból az EU-ban keményen váltani kellene a termék felelősség irányába a gyártói-kereskedői feladatokan.

Kedvenc példám a LED ízzó. Hiába ad 3-5-7 év garanciát, ha ez egy tömegfogyasztási termék, senki nem őrzi meg a számlát és még azt sem tudja milyen kereskedőnél (ABC-ben, plázában) vette.

A termékek egyértelmű egyedi sorozatszámozása felé kellene elmenni és ha a kereskedői láncon visszafelé garancia nem érvényesíthető, akkor az EU területére beérkezés dátumától kezdődó teljes EU területén érvényes gyártói garancia lépjen fel, az egyedi termékszám alapján, amit netes ellenőrzéssel lehet megállapítani. Innen vagy a gyártó országos/eu képviseleteihez vagy a velük egy bizonyos forgalmazott mennyiség feletti kereskedőihez lehet visszavinni, akik ugyanúgy kártalanítani tudnak és összegyűjtve a hibás termékeket visszajuttatni a gyártóig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr3218215967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása