HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

10(0) év múlva ne ugyanez a dal legyen :)

2023.11.11. 20:40 eMeL

Az én futurológia jóslatom 100 év múlvára: elképzelhetetlen társadalmi változás (ami mehet kommunisztikus irányba (valós demokrácia esetén) vagy naprendszer szintű törvények fölött álló konszernnek globális hálózata felé (áldemokrácia esetén).

A kisbolygó övezetből kvázi végtelen mennyiségű anyag érkezik, ezt még az űrben gyárakban alapanyagokká változtatják, ami pl. a Marson autonom gyárakban kerül felhasználásra (az MI fejlődése okán)... és a fúzió, napelem, akármi fejlesztések okán kvázi végtelen energiával a kvázi végtelen anyagot robotokat gyártó robotok hasznosítják az autonom gyárakban.

Vagyis kvázi korlátlan termék, a Föld lakosságát valóban képes szükségletei szerint ellátni, és hatalmas luxust szinten akár, a legnagyobb luxus az a "több élettér" lehet talán, amit a "kiemelkedők" az "érdemesek" kaphatnak... persze az hogy mit honorálunk, az a nagy kérdés a "tulajdonost" vagy a "társadalmi hasznosságot" (na ez az út múlik demokrácia szintjén és értelmes szavazókon).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr6918256433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása