HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

Menekült, bevándorló... teendők.

2023.12.05. 09:14 eMeL

 

Nekem a józan ész hiányzik a politikusokból, döntéshozókból, a választókból!
Sokféle elv és ideológia kavarog, (meg politikai érdek, ami ráadásul mindent felülír), de a józan megfontolás, na az kevés.

A menekültet (európai humanitárius megközelítéssel, de akinek tetszik legyen jézusi szeretet) segíteni kell. De ez nem azt jelenti hogy mindened megosztod vele. [Miért is tennéd?]
Ha megmented az életét, emberi körülményeket adsz, na az már elég. Segítettél. És neki kell megoldania a saját életét, te csak ideiglenes menedéket tudsz adni. Különösen ha nagyon sokan vannak... amire lehet számítani, ha beindulnak a klímamenekültek is.

Vagyis pár görög szigeten vagy pl. Szicíliában a nagy pusztaságokon menekülttáborokat kell létrehozni.
Bekerített, őrzött, de europai igényű menekülttábor városokat. Saját korházzal és iskolákkal. Persze elvárható, hogy akik oda menekülnek azok segítsenek megépíteni, működtetni. Ezt értékelni is lehet pénzzel és pontokkal.

Ha már leinformáltuk, megbízhatónak tekintünk ilyen táborba érkező menekülteket (politikailag vagy egészségügyileg, kriminológiailag... ez is szakma, van akik értenek hozzá) akkor pl. kiürülő falvakba is mehetnek, de nem ahová akarnak, hanem ahol kijelölnek nekik lakhelyet. Mert örüljenek, hogy kapnak... kértek és kapnak, mert jószívvel adnak nekik, de ha követelőznek, akkor nem érdemlik.

Ugye a menekültek definíció szerint amint lehet mennek vissza.
Nagy butaság keverni a fogalmat a bevándorlással.

Mert a második láb az angolszászoknál jól bevált pontozás.
Mert europának kellenek bevándorlók. De nem akármilyenek. És van lehetőségünk válogatni. Nagy butaság hogy nem tesszük.

De az angolszászok régóta teszik, hogy pontozással értékelik a bevándorlást kérőket és csak a javát, azokat fogadják, akik többletet adnak a társadalomnak, nem csak teher akar lenni.

Ne feledjük, aki bevándorol (mégha személy szerint neki ez nem is könnyű), akkor is beleül a készbe. Amit mi és őseink évszázadokig építettek, adóztak a felépítésre vagy saját kezükkel csinálták. Ők meg megkapják. Ingyen... de el kellene várni, hogy az itt töltött éveik ezt meghálálják.

 

És a menekültek sem panaszkodhatnak. A menekülttáborban vagy kijelölt lakhelyeiken van lehetőségük munkát keresni, tanulni nyelvet vagy szakmát. Vagyis pontokat szerezni, növelni a saját értéküket. Már az a tény hogy itt él akár évekig és dolgozik, nyelvet tanul és nincs vele baj is rengeteg pluszpontot hozhat nekik. Ennél többet követelni vagy elvárni már pofátlanság.

Ha van rokonsága vagy munkaajánlata, akkor kérheti hogy közelebb költözzön, de ez egyben a jobb beilleszkedést is jelenti. De ha vét és nem válik be, akkor mehet vissza a táborba

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr4518274119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása