HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

Monogámia

2024.08.19. 09:04 eMeL

És igazán a monogámia nem is életszerű, inkább a vallási elvek miatt és vagyon-öröklés okokból erőltették.
Biológiailag nehezen megkövetelhető és ahogy a technikai-társadalmi fejlődés halad nem is olyan nagy kényszer ma már.
Eggyel több olyan társadalmi kényszer amit magára vett az emberiség hogy megkönnyítse a nagy tömegekben élő társadalomban a szabályok betartását.
Mert ilyen nagy tömegeket egyben tartani viszonylag kevés konfliktussal nem egyszerű. [Csányi Vilmos - Ironikus etológia: szerinte ekkora tömegbe, ilyen kis élettérbe összezsúfolt bármilyen élőlények között sokkal nagyobb lenne az agresszió és kiirtanák egymást]
A társadalmi szabályok teszik lehetővé hogy csökkenjen a feszültség, és a monogámia ezen szabályok egyike, amit persze megszegnek, de mivel szabály rejtve, titokban, hogy a feszültség rejtve maradjon]

Vagyis ha az emberi jellem fejlődés megfelelően előre halad, akkor csökkenhet a monogámia kényszer, mert biológiailag nem indokolt, így személyes frusztrációt okoz, tehát két rossz kiegyensúlyozására szolgál, egyensúlyozásra kényszerít a két probléma között. Technikailag most sem kényszer, hisz a terhesség ellen már tudunk védekezni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr8918469273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása