HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

Grigorij Pantyelejevics véleménye: na de mennyire igaza van!

2011.10.22. 16:22 eMeL

Egy idézet a http://mandiner.blog.hu/2011/10/20/kedves_dorottya?fullcommentlist=1#comments lapról.

"Nem tetszett a rendszer ’89 előtt, mert
- alternatíva nélkül egy párt privilégiuma volt az ország irányítása. A párt tévedhetetlensége alap tézise volt a rendszernek.
- a párthűség és megfelelni akarás felülírt minden tudást, szakmaiságot. Ez kontraszelektált, tehetetlen elitet eredményezett.
- nem tűrte, üldözte, stigmatizálta az ellenvéleményt.
- kötelező ideológiát erőltetett, amivel az iskolákban mételyezte a gyerekeket. Ezért otthon (akinek volt rá lehetősége) párhuzamosan kellett tanulni, egy másik valóságot.
- a javak és szolgáltatások elosztásánál az urambátyám, a csókos, párttárs, rokon rendszer működött.
- irányított pártsajtó hazudott minden percben a pofánkba, hülyének nézve minket.
- loptak.

Nem tetszik a rendszer 2010 óta, mert
- alternatíva nélkül egy párt privilégiumának hirdeti az ország irányítását. A párt tévedhetetlensége alap tézise a rendszernek.
- a párthűség és megfelelni akarás felülír minden tudást, szakmaiságot. Ez kontraszelektált, tehetetlen elitet eredményez.
- nem tűri, üldözi, stigmatizálja az ellenvéleményt.
- kötelező ideológiát erőltet, amivel az iskolákban mételyezi a gyerekeket. Ezért otthon (akinek volt rá lehetősége) párhuzamosan kell a gyermekének tanítani, egy másik valóságot.
- a javak és szolgáltatások elosztásánál az urambátyám, a csókos, párttárs, rokon rendszer működik.
- irányított pártsajtó hazudik minden percben a pofánkba, hülyének nézve minket.
- lopnak.

Szépen, tisztán beszélek. Nem vagyok modoros. Heteroszexuális vagyok, boldog házasságban élek, gyermekem van. Mióta tanulmányaimat befejeztem, szorgosan dolgozok. Rendesen adózok. Származásomra nézvést német (kódolom nektek: árja) eredetű. Az államszocializmussal családom kimondottan hűvös, ellenséges viszonyt tud csak felmutatni.
Mindezekkel együtt hányok attól, hogy egy kis középszerű, műveletlen vidéki párttitkárcsemete vissza akarja hozni azokat az életembe, amiktől már húszon pár éve is forgott a gyomrom."

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr743322143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.10.22. 18:25:22

Jól mondod, eMeL!

Annyira hasonlók, hogy már szinte egyformák. Egy valamiben egészíteném ki mondandódat.

1990-ig "csak" egy kicsit loptak az eftársak.

1990-től nagyon, 2001-től pedig eszement mértékben lopnak az ilyen olyan oldali eftársak. Mennyit? Ha még nem ajánlottam volna, az alábbi linken olvashatod.
A számsorom 2010-ben véget ért. Az eladósodottságunk dinamikája azóta is a 2001. évi "6 mrd dolcsi/év".

h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/71.html

eMeL · http://emel.blog.hu/ 2011.10.23. 14:08:56

@rdos: Moldova Györgynek volt egy jó novellája erre a tsz vadászával, aki a szolgálati kocsijára egy év alatt két abroncs szetet, sok tucat liter olajat, alkatrészeket stb igényelt. A tsz-elnök kolléga rákérdezett:
-Nem kellene kirúgni ezt a vadászt?
Mire a tsz elnök:
- Dehogy is, ez végre kezdi összeszedni magát, az új csak kezdené elölről.

Valóban a "régi" rendszerben a kádernek volt egy emberöltője, hogy kocsit, lakást nyaralót szerezzen. Még egy másik hogy a gyerekeinek is megszerezze ezeket.
De volt egy sajátos "erkölcs" is. Nem lophatott a káder többet, mint amit a főnöke szerzett. Vagyis ez egy sajátos 'önmérsékletet' eredményezett.

Ma már? Max 4 évre számol, de inkább csak kettőre. Ez alatt akar minden politikában elhelyezkedő egy életre meggazdagodni.
És a mérce is más. Régen lakás, autó, nyaraló volt a cél. Ma bányák, gyárak, bankok a célpont. Milliárdokat sikkaszt minden kis nyikhaj.

A cucilizmus nem a káderek kiváltságaiba döglött bele. Annyit még játszva kitermel egy gazdaság.
Ott a struktúra volt működésképtelen.

Ma a struktúra működőképes lenne, de az élősködő párt"elit" megfolytja a gazdaságot is és ettől lett működőképtelen, élhetetlen az ország.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.10.30. 12:33:24

@eMeL: "Ma a struktúra működőképes lenne, de az élősködő párt"elit" megfolytja a gazdaságot is és ettől lett működőképtelen, élhetetlen az ország."

Az eftársak valóban szinte minden lényeges pozícióban ott vannak.

Azt azért hozzáteszem, a gazdasági, jogi, adózási struktúra elég meglehetősen bonyolult, komoly terhet róva ezzel a versenyszférára. De persze ez sem véletlen. Lényegében bármelyik vállalkozás valamivel megfogható lenne. Csak szándék kérdése.

Valahol olvastam, tedd olyan magasra a lécet hogy senki se tudja átugrani, és dönthetsz róla, ki bújhat át alatta.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.10.30. 13:09:29

ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2011/10/23/magyarorszag-tragediaja

A kórismét leírja jól, az okot is (ostoba magyar választópolgár), de hogy mitől ostoba (politikai értelemben) a magyar, hogy miért csak baloldali pártok közül választhatunk, azt nem.

Azt meg főleg nem írja, hogy miért mondja maszop is tudatdeformáló média is a fityiszt jobboldalnak.
süti beállítások módosítása