HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

Nyugdíjemelés

2023.12.06. 12:54 eMeL

A nyugdíjat járadékfizetésnek kell megalapoznia, emiatt az jár! (szigorúan biztosítási matematika alapon a befizetett összeg, a befektetés hozama és a várható élettartam alapján).
Egy másik oldal, hogy egy emberi életet megalapozó minimális összeget kell folyósítani, vagyis annyira fel kell hozni minden nyugdíjat.
Bár ez is kontraproduktív, hiszen aki alig fizetett nyugdíjjárulákot az egy idő után ugyanannyit kap, mint aki kisfizetéssel, de keményen dolgozott évtizedeket és a kis fizetését is jól megsarcolták.

Vagyis a megoldás a Feltétel Nélküli Alapjövedelem, ami mindenkinek jár és éppenhogy de kiemel a nyomor szintjéről.
Efelett meg a járadékfizetéssel megalapozott nyugdíj szigorúan tisztességes közgáz számítással jár. (nem politikusok népszerűségi és politikai játszmája).
Ha meg még ezen túl van neki nyugdíjcélú megtakarítása is, na ahhoz már végképp semmi köze a politikának (max a cél ösztönzése miatti adókedvezmény szintjéig, de onnan nincs tovább)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr9918275049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása