HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

TTK vs. BTK

2010.01.04. 10:50 eMeL

Egy programozó (ma már a főállású szervezők elfogyásával mindenképpen) általános áttekintéssel kell hogy rendelkezzen arról, amit leprogramoz. Gyakran jobban átlátja az adott tevékenység alapjait/elveit, mint az ott dolgozók (a részleteket persze nem ismeri, nem is képes megismerni). [Pl. könyveléstől, könyvtárig vagy diagnosztikáig]

Mindenképpen "tesztelődik" azon a területen, amivel kapcsolatba kerül. Mégis szerencsés kivétel, ha találkozol egy könyvelővel vagy orvossal esetleg könyvtárossal, aki 'hajlandó' elemi szinten megérteni az adattárolás és visszanyerés alapjait, ha új rendszert akar (tervezni vagy bevezetni).

Másrészt általános műveltség terén is ha szóba elegyedsz egy 'átlagos' TTK-s fazonnal, és bölcsész téma kerül elő, nagy valséggel több figyelmet szentel neki, mint egy bölcsész a természettudományos kérdéseknek. [persze ez az én stereotipiám, nem kell elhinnie senkinek ;) ]

Hiányolom a közéletből a tudománytörténészi mentalitást (pl. jól emészthetően a tömegeknek James Burke) ahol is mindkét "világot" ismerni kell (adott mélységig csak persze, mert vertikálisan hatalmas az anyag). De ez más szemléletet ad a történelem (meg tarsadalomtudománytól költészetig minden) értelmezésének.

2 komment

Címkék: filo bölcsész

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr401644481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.02.28. 17:48:50

Szívemből szóltál! TTK végezetem először, és lettem majdnem bőcsész, és milyen jó volt a TTK-ásnak lenni!:)

eMeL · http://emel.blog.hu/ 2010.02.28. 23:49:39

@Letícia: Tagadhatatlanul egyértelműbb (könnyebben megmérettetik az ember a tudományokban).
süti beállítások módosítása