HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

Családbarát jog 1.

2021.09.04. 17:01 eMeL

A modern világban (a jogszabályok a szocializmusban születtek... tudod amikor még a cég is az állam) egy cég jó ha fél-egy évre lát előre.
Ezzel szemben a jelenlegi GES-GYED rendszer több éves (akár 3-6-9 év) bizonytalanságot hoz a rend a cégnek.

Felvegyen valakit a szülő nő helyére? De akkor rúghatja ki ha mégis visszajön.
Ne vegye fel, hátha visszajön, de akkor ki dolgozik?
Szalagmunkánál ez nem nagy probléma, de mérnöki-fejlesztő-speciális tudást igénylő munkakörökben nem lehet csak úgy leakasztani embereket (mára szakmunkásokat sem), és tény, hogy egy komoly területen akár egy év is mire betanul az új ember, addig nem termelt bevételt, csak költség a valóságban. Az élettel, a valósággal nem egyezik ez a megközelítés. Az meg nem jó ómen, érthető oka és érdeke van a cégnek, hogy ügyeskedjen.

Olyan jogszabályokat kell hozni, amik ellen nem küzdenek a cégek, amik arra ösztönzik a cégeket (mert érdekük), hogy vegyenek fel kismamákat, anyukákat.

De az "elmúlt tizenkét év" nem volt elég, hogy családbarát törvényi változások szülessenek, a szabályok kövessék a rendszerváltás óta létező társadalmi-gazdasági változásokat.
Maradtak a szocializmusban alkotott jogszabályok, szinte szószerint változatlanul.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr7916679836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása