HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

EU-s katonai doktrína

2023.04.10. 12:41 eMeL

Én már azzal elégedett lennék, ha az EU-nak lenne egy közös, egységes hadserege.
Nem kellenek repülőgép hordozók sem.
Légierő is csak védelmi.
De mondjuk atomfegyvereket és interballisztikus atomrakétákat szívesen látnák egy kiterjesztett francia típusú doktrínával: fenntartjuk a jogot, hogy bárki ellen akár atomfegyvert vessünk be, aki megsérti az EU szuverinitását.

Erős "körkörös védelmet" (az atlanti oldalra is :) ).
Csak védekező erőket, de azt olyan erősre, hogy mindenki féljen tőle.

Meg persze komoly határvédelmet, egységes EU-s határőrséget. Mindenhová határkerítést is. Nem nagyot, nem drágát (inkább csak megállítót és elektronikus határvédelmi technikai eszközt).... de 10 méterenként táblával, hogy az illegális határátlépés börtönnel büntethető, milyen messze, melyik irányban van a legális belépési lehetőség (menedékkérőknek közel kiskapu, ami persze azonnal karanténba és védőőrizetbe vezet messzebb meg útleveles teljes határállomás.

Szólj hozzá!

Címkék: védelem EU

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr5918099200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása