HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

Bolti készpénzfelvétel

2023.06.07. 15:20 eMeL

Én kártyapárti vagyok, de a "vidék magyarországán" kp nélkül éhenhalhatunk.

Kicsit tekintsünk már ki a nagyvárosi szemüveg mögül... sok faluban egyáltalán nincs pénzkiadó automata és csak pár nagyobb boltban fogadnak el kártyát.

Lehetne ezen változtatni, de nem tudom tudják-e, de a kártyaelfogadó havi fix összeget fizet a kártyaolvasójáért (ami lehet a havi profit szemmel látható százaléka) és 2% jutalékot a banknak. Vagyis ha van valamin 10% árrése (amiért megvette [tőke áll benne], szállította, tárolja, kockáztat hogy nem tudja eladni, alkalmazottak dolgoznak, bolthelyiséget kell fenntartani... és ebből a 10% árrésből kér a bank 2% pontot.

Vicc!

Ugye a kártyaköltségek abból az offline időkből maradtak ránk, amikor ezerszer kockázatosabb és drágább volt a kártyakibocsátás.... most meg horribilis extraprofitot hoz karterbe szerveződött monopoliumoknak.

Nagyszerű.... és erről akarják elhitetni, hogy szabadversenyes kapitalizmus.... hát nem az, ez egy rablókapitalizmus tele járadékvadászokkal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr418141286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása