HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

Áramtakarékosság, intelligensen

2023.07.29. 00:09 eMeL

Nincs takarékosság. De így lehet építeni és ha sok a beton, akkor sokat is lehet lopni.

Olyan egyszerű és logikus lépés meg soha nem jut senkinek eszébe (na jó a fidesznél) hogy a mindenkori áramkínálattól függő tarifát lehessen alkalmazni. Aki ilyenre szerződik, az kap egy intelligens villanyórát, ami mondjuk 5 percek kvantálással előre mutatja a pillanatnyi tarifát.
(Mondjuk a villanyóra a helyi wifire tud csatlakozni és weblapként mutat infókat illetve api-n lekérhetők tőle.)
Innen egyrészt a halasztható fogyasztást (pl. mosás, mosogatógép vagy hőtároló bolyler lehet ütemezni.
Ha sok ilyen óra lesz, akkor sok fogyasztó is lesz, amik intelligensen automatán a csúcstermelésnél fogyasztanak, hiszen akkor akár ingyen is lehet kapni áramot (a sok szomszédos napelem túltermelése miatt), míg áramhiányos időszakokban drága lenne az áram, így akkor nem érdemes nagyfogyasztót üzemeltetni, vagyis tehermentesítheti a tartalék erőműveket, pl. gázerőműveket.

Sok okos dolgot lehetne tenni a nagyberuházások kiváltására. Csak senki nem akar ilyet, mert akkor miből lehetne sokat lopni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr918181413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása