HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

Energiahatékonysági pályázatok

2023.10.08. 09:24 eMeL

Egyáltalán, ez a "pályázati" rendszer nem rendszer és nem pályázat.

Pályázat az ha:
valaki beterjeszt egy koncepciót, hogy a cége városi(!) autoflottájához és dolgozóinak elektromos autó vásárlásához egy olyan rendszert szeretne fejleszteni, hogy a nagy raktárháza tetejére még több napelemet tesz, ami energiáját a parkolóban a napközben ott parkoló dolgozói elektromos autók és a céges autoflotta épp nem futó autói használhatják fel.
A pályázott összegért ezeket a célokat megvalósítja (az áram megy a kocsikba nappal) és vállalja hogy a teljes dokumentációt szabadon elérhetővé teszi, hogy más cégek ugyanezt gyorsabban, egyszerűbben, olcsóbban meg tudják lépni.

A rendszer meg nekem, ha nem pályáztatnak össze vissza pl. hőszigetelés cimen, mindenféle felesleges adminisztratív körökkel, hanem hoznak egy jogszabályt és betartatására a megfelelő hivatalt biztosítják.

Pl. minden magyar állampolgárt megillet 10 évenként 1 millió Ft ÁFA kedvezmény, amit hőszigetelő anyagok vásárlására, hőszigetelési munkák kifizetésére, napelem vagy elektromos autó vásárlásra.... (akármi támogatott célra) a nevére kiállított számlák beadása után kaphat meg.

Bocs, nem kell "beadnia" a számlát, ott van az már a NAV-nál(!) csak egy ügyfélkapus azonosítás után begépeli a kibocsátó adószámát és a számlaszámát. A visszajáró összeget meg majd kiutalják neki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr7718230101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása