HTML

MO 2.0 Vélemények, javaslatok. Remény?!

MO 2.0 Vélemények, javaslatok egy jobb MO reményében.

Friss topikok

Linkblog

A civil szféra lehetősége két nagy váltópárt esetén.

2022.10.16. 09:36 eMeL

A kedvencem a magyar társadalomtól, amikor politikai követeléseket fogalmaznak meg, de politikusokat nem akarnak látni. :)

Olvastam valami cikket, ahol azt vitatták, hogy a két nagy váltópárt esetén hogy tudja a politika képviselni a nagyon eltérő érdekeket.
Bemutattak egy példát, ahol a szakszervezetek, civil szervezetek felmérik a tagságuk érdekeit, akaratát majd elmennek minden politikai erőhöz és megtárgyalják velük a tagságuk érdekeit, céljait.
Aztán összegzik a tárgyalások eredményét és a tagságuk felé prezentálják: melyik párttal mire lehet számítani (programjuk, igéreteik, szerződések velük), tájékoztatják a tagságukat, melyik párttól mire számíthatnak --csak a társadalmi létük ezen szegletében persze-- aztán minden választó dönt ahogy akar. De információk birtokában!
Persze a győztes párton a választás után is számonkérik az igéreteit, a kimondott szavait. És az ellenzéket is figyelmeztetik igéreteikre, hogy milyen célokat propagált korábban.

De nálunk a civil szférának vagy szakszervezeteknek sincs semmi respektje, és főként ne is beszéljenek politikusokkal: ez a tömegelvárás.
Szóval messze vagyunk a probléma megoldásától.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emel.blog.hu/api/trackback/id/tr5717955290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása